Smörgåstårta
Smörgåstårta, något jag gillar att göra nu när jag inte arbetar med det längre.
Går att variera i det oändliga men till denna valde jag en skinkfyllning.
Använde mig av vanligt rostbröd för jag hade inget landgångsbröd hemma
Ca 12-14 bitar
Till fyllningen:
300 g rökt skinka
4 salladslökar
400 g majonnäs
8 dl crème fraiche
svartpeppar.
Strimla skinkan, skiva salladslöken och blanda ihop med crème fraiche och nästan all majonnäs
Majonnäsen ska räcka till att spackla tårtan runt om sen så spara ca 1 dl
Varva bröd och fyllning.
Jag la 6 brödskivor och fyra på höjden. Så 24 skivor rostbröd användes


Gjorde fyra lager bröd och tre lager fyllning.
Det översta brödlagret spacklade jag med majonnäsen jag lämnade
Gör detta dagen innan tårtan ska ätas så den hinner bli saftig

Den här gången klädde jag tårtan med rökt skinka
Jag valde att dekorera min tårta med:
kruksallad
kokta ägg i skivor
majonnäs
handskalade räkor
citron
dill
druvor
gurka
tomatklyftor.
Här är det bara att låta fantasin flöda (oliver, ruccola, ostrullar, paprika, kiwi etc)

