Smörgåstårta

Smörgåstårta, något jag gillar att göra nu när jag inte arbetar med det längre.

Går att variera i det oändliga men till denna valde jag en skinkfyllning.

Använde mig av vanligt rostbröd för jag hade inget landgångsbröd hemma

Ca 12-14 bitar

Till fyllningen:

300 g rökt skinka

4 salladslökar

400 g majonnäs

8 dl crème fraiche

svartpeppar.


Strimla skinkan, skiva salladslöken och blanda ihop med crème fraiche och nästan all majonnäs

Majonnäsen ska räcka till att spackla tårtan runt om sen så spara ca 1 dl

Varva bröd och fyllning.

Jag la 6 brödskivor och fyra på höjden. Så 24 skivor rostbröd användes


Gjorde fyra lager bröd och tre lager fyllning.

Det översta brödlagret spacklade jag med majonnäsen jag lämnade

Gör detta dagen innan tårtan ska ätas så den hinner bli saftig

Den här gången klädde jag tårtan med rökt skinka

Jag valde att dekorera min tårta med:

kruksallad

kokta ägg i skivor

majonnäs

handskalade räkor

citron

dill

druvor

gurka

tomatklyftor.

Här är det bara att låta fantasin flöda (oliver, ruccola, ostrullar, paprika, kiwi etc)


Gillar

Kommentarer