Smördegspirog

Den här räcker till 4-5 portioner ca och kan fyllas med vad som helst egentligen. Det här är en av mina varianter.

1 rulle smördeg
400 g köttfärs
100 g champinjoner
1 dl crème fraîche
1 msk sambal oelek
Salt, peppar
1 ägg
Sesamfrön
1 boll mozzarella

Börja med att steka färs och champinjoner.
Smaka av med salt och peppar.
Häll i crème fraîche och sambal oelek, stek ihop så det blir lite krämigare.
Smaka av.

Rulla ut smördegen och bred ut köttfärsröran på halva degen enligt bild. Riv över mozzarellan.
Vik över och nyp ihop kanterna.
Pensla med ägg och strö över sesamfrön.

Gratinera i mitten av ugnen tills degen fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Det går snabbt när det börjar få färg!
Servera med sallad, jag tycker inte att någon dressing behövs men självklart kan man ha ex vitlökssås till.

Gillar

Kommentarer