Sill!

Att lägga in egen sill är ju superenkelt!
Jag använder den här och delade på den så jag fick två sorter, krämig senapssill och en vanlig löksill.

Jag började att koka upp 2 dl socker, 1,5 dl vatten, 0,5 dl ättika, några vitpepparkorn.
Låt lagen kallna helt i kylskåpet.

Häll av sillen och skär den i bitar.

Blanda hälften av sillen med lagen, lite skivad morot och rödlök.
Låt stå minst 1 dygn i kylen.
Till min senapssill använde jag:
2 msk senap
2 msk dijonsenap
1 msk socker
1/2 dl olja
1 dl crème fraîche
Hackad dill, vitpeppar

Blanda senap och socker och häll i oljan sakta under konstant vispning.

Blanda i resterande ingredienser och ha i sillen.
Låt stå ett dygn innan servering

Sillarna står sig en vecka i kylen.

  • Postad i: jul

Gillar