Schnitzel med champinjonsås :)

Hemgjord schnitzel är såååå gott!
Jag brukar göra på kyckling, fläskfilé eller som i det här fallet, kotlettrad

Börja med att putsa köttet rent från senor och hinnor
Skiva i cm tjocka skivor

Banka ut köttet lätt med kötthammare eller baksidan av en kastrull

Gör iordning tre skålar med mjöl, ägg och ströbröd i och doppa schnitzlarna i dem i den ordningen

Stek dem på svag värme i smör, salta och peppra båda sidorna

Stek svampen i pannan och pudra över maizena
Häll på grädde, salta och peppra och låt puttra ihop till en sås. Smaka av med kalvfond

Jag valde klyftpotatis till, klyfta potatis, salta och peppra, ringla olja över. Hade även persilja på för extra smak
Efter ca 45 minuter i 225 grader är de frasiga och goda

Servera tillsammans :)

Gillar