Ryttarkaka :)

En god chokladkaka med knäckigt kokostäcke :)

Ca 24 bitar:
175 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker

Kokostäcke:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokos

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med kakan.
Smält smöret, rör ner socker och ägg.

Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

Lägg bakplåtspapper i en form, häll i smeten och sätt in i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Dags att göra kokostäcket.
Blanda smör, grädde, sirap och socker i en kastrull.
Koka upp och sjud i två minuter under omrörning.

Tillsätt kokosen och sjud ca 1 minut ytterligare.

Bred kokostäcket över kakan och ställ in i ugnen 10 minuter till.

Låt svalna och skär sedan i bitar.
Kakan går bra att frysa om man så önskar.

  • Postad i: Baka

Gillar