Röd kebabsås :)

När jag äter kebab vill jag gärna ha två såser, en vit och en röd!
Här är mitt recept på röd, fyllig utan att vara jättestark.
Som jag gillar det helt enkelt!

1 frp krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Tomatpuré ca 1 msk
Salt, peppar, oregano, en nypa socker, lite tabasco

Skala och hacka löken.
Bryn den i lite smör. Pressa eller riv i vitlöken.
Häll på tomaterna.
Koka upp och tryck i lite tomatpuré.

Låt puttra så den blir lite tjockare. Jag mixade min med stavmixer eftersom jag ville ha den slät.
Smaka av med salt, peppar, oregano, socker och tabasco.

La min sås under köttet så det fick ta god smak! Servera med pommes eller o pitabröd! Med vit kebabsås, lök, sallad, tomater och fefferoni.
Mums!

  • Postad i: Sås

Gillar