Räkcheesecake

En god cheesecake som passar utmärkt som förrätt eller på en buffé. Utmärkt såhär till påsk

200 g kavring
75 g smör

Kör brödet i matberedare till smulor
Smält smöret och blanda i brödbunken.
Tryck ut i en springform.

Till fyllningen:
200 g naturell färskost
2 dl creme fraiche
Dill
Pressad citron
1/2 burk stenbitsrom
1 finhackad rödlök
4 gelantinblad

Lägg gelantinet i blöt
Blanda övriga ingredienser
Krama ur gelatinbladen och smält under omrörning på svag värme.

Häll gelantinet i smeten, blanda runt och bred det över brödet i formen.

Ställ kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
Dekorera med stenbitsrom, ägg, räkor och dill.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg