Rabarber dessert :)

Så gott med rabarber som det finns massor av nu.
Älskar att gå ut i trädgården och hämta in färska örter, rädisor, smultron, sallad….Snart jordgubbar, potatis, morötter mm mm.

Jag gjorde en kompott av rabarbern, lite smul och lättvispad grädde med vanilj till dessert.
Det här räcker till 4-6 portioner.

Börja med kompotten.
Ca 4-5 rabarber
1 dl socker

Skiva rabarbern i cm tjocka skivor.
Smält smöret på låg värme och blanda i rabarbern.
Sjud på svag värme tills rabarbern är mjuk och ”mosig”


Låt svalna.

Gör smuldegen.
Mixa 75 g smör med 1,5 dl vetemjöl och 2 msk socker

Häll ut på bakplåtspapper och tryck till lite.
Ställ in i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter. Det ska ha fått lite färg och gå att smula.

Låt svalna.
Vispa upp ca 2 dl grädde med 1 msk vaniljpulver, grädden ska vara fast men inte hård.
Börja bygga din dessert med kompott, smul, grädde i lager.

Ät och njut!

Gillar

Kommentarer