Potatiskaka och tournedos

En lite lyxigare mat till helgen är passande tycker jag.
Nu hade jag en bit oxfilé kvar som jag bestämde mig för att göra tournedos av :)

Till potatiskakan:
8 potatisar rivna
1 dl riven ost
3 pressade vitlöksklyftor
Ca 2 tsk salt, 1 tsk peppar
1,5-2 dl grädde

Blanda allt utom grädden.
Klä en springform med bakplåtspapper så den håller helt rätt.

Pressa ihop blandningen i formen och häll på grädde så det täcker.

Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme i 225 grader.

Börja med köttet.
Till 2 personer
2 x 150 g oxfilé
Salt, peppar, smör att steka i
1 skiva bacon att linda runt köttet (kan uteslutas)

Ta fram köttet i god tid så det är rumstempererat. Salta och peppra, linda bacon runt om du vill.
Bryn i smör runt om och ställ in i ugnen tills köttet blir 50 grader innertemperatur.
Ta ut och låt vila 5-10 minuter under bakplåtspapper innan det serveras.

Servera med ex rödvinssås, grönsaker och sallad.

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg