Potatiskaka med helstekt entrecote och örtsmör :)

Idag fyller min älskade mamma 70 (!) år, stort grattis. Imorgon ses vi på fest :)

Passande fredags middag bjuder jag på idag.
Börja med potatiskakan:

Skala 12-15 potatisar och riv ner i en bunke
Riv en skalad gul lök, två vitlöksklyftor och ca 2 dl ost ner i smeten.
Salta och peppra
Häll i grädde och rör om, ca 2 dl
Platta ut i en springform och ställ in i ugn 200 grader ca 35-40 minuter.

Stek entrecoten runt om i smör, krydda med salt och peppar
Ställ in i ugnen längst ner och sätt in termometern och ställ in på 58 grader.

Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
Ta fram ca 150 g rumsvarmt smör och blanda med de örter du gillar ex timjan basilika oregano persilja plus vitlök och salt, peppar.

Ta bort kanten på formen på potatiskakan och skär upp i bitar
Servera ihop med sallad.

Gillar

Kommentarer