Potatiskaka med helstekt entrecote och örtsmör :)
Idag fyller min älskade mamma 70 (!) år, stort grattis. Imorgon ses vi på fest :)
Passande fredags middag bjuder jag på idag.
Börja med potatiskakan:
Skala 12-15 potatisar och riv ner i en bunke
Riv en skalad gul lök, två vitlöksklyftor och ca 2 dl ost ner i smeten.
Salta och peppra
Häll i grädde och rör om, ca 2 dl
Platta ut i en springform och ställ in i ugn 200 grader ca 35-40 minuter.


Stek entrecoten runt om i smör, krydda med salt och peppar
Ställ in i ugnen längst ner och sätt in termometern och ställ in på 58 grader.



Låt köttet vila innan det skärs upp i skivor.
Ta fram ca 150 g rumsvarmt smör och blanda med de örter du gillar ex timjan basilika oregano persilja plus vitlök och salt, peppar.


Ta bort kanten på formen på potatiskakan och skär upp i bitar
Servera ihop med sallad.
