Potatisgratäng med entrecote :)
Klassisk rätt hos oss som vi äter ganska ofta.
Köper ofta kött till bra priser så det blir inte så dyrt!
Ta fram köttet i rumstemperatur
Skalad 600 g mjölig potatis och skär i skivor
Skala och hacka en gul lök
Varva i en ugnsfast form
Blanda 4 dl vispgrädde med salt och peppar samt en sträng vitlökspasta
Häll blandningen över potatisen



Gratinera i 225 grader tills potatisen är mjuk ca 50 minuter
Täck med folie på slutet om potatisen får för mycket färg.
Skiva köttet i cm tjocka skivor, salta och peppra


Stek i massa smör några minuter på varje sida


Servera köttet och gratängen med sallad och / eller grönsaker samt en god beasås recept här
Missade att ta bild på upplägget denna gång eftersom mitt gulliga 7 månaders barnbarn var på besök,
men han åt med god aptit <3
Kommentarer