Potatisgratäng med entrecote :)

Klassisk rätt hos oss som vi äter ganska ofta.

Köper ofta kött till bra priser så det blir inte så dyrt!

Ta fram köttet i rumstemperatur

Skalad 600 g mjölig potatis och skär i skivor

Skala och hacka en gul lök

Varva i en ugnsfast form

Blanda 4 dl vispgrädde med salt och peppar samt en sträng vitlökspasta

Häll blandningen över potatisen

Gratinera i 225 grader tills potatisen är mjuk ca 50 minuter

Täck med folie på slutet om potatisen får för mycket färg.

Skiva köttet i cm tjocka skivor, salta och peppra

Stek i massa smör några minuter på varje sida

Servera köttet och gratängen med sallad och / eller grönsaker samt en god beasås recept här

Missade att ta bild på upplägget denna gång eftersom mitt gulliga 7 månaders barnbarn var på besök,

men han åt med god aptit <3

Gillar