Potatis och kycklinggratäng

Det tar emot att vara inne och laga mat nu men ibland måste man.
Jag testade en variant av potatisgratäng som gjordes klar tillsammans med kycklingen.
Gillar ju som bekant allt i ett grejer, det som går att förbereda i god tid.

Ugn 225 grader

Till 4 personer:
8-10 potatisar
5 dl grädde
1 gul lök
1 dl parmesan
Salt, peppar
2 msk kycklingfond
2 kycklingbröst
Soltorkade tomater
1 boll mozzarella

Skala och skiva potatis och lök i tunna skivor.
Stek mjuka i smör va 5 minuter.
Häll på grädden, fonden, salt och peppar.
Puttra ihop tills potatisen nästan är mjuk, rör om så det inte bränner.

Häll över i en ugnsfast form.
Bryn kycklingen runt om i smör, salta och peppra.
Låt svalna.

Riv parmesan över potatisen.
Skiva kycklingen och lägg över.
Tryck ner några soltorkade tomater mellan kycklingklubborna.

Gratinera ca 15 minuter och ta ut.
Riv mozzarellan över kycklingen och ställ in i ytterligare 15-20 minuter så osten smälter och får fin färg.
Ta ut gratängen och låt sen ”sätta sig” ca 10-15 minuter innan servering.
En enkel sallad passar bra till.

Gillar