Porterstek :)
Det här är världens godaste sås!
Det tar lite tid men det mesta sköter sig själv
Du behöver:
1 kg fransyska
1 flaska porter (500 ml)
1,5 dl soja
1,5 dl koncentrerad vinbärssaft
8 svartpepparkorn
6 krossade enbär
2-3 tsk timjan
1 gul lök klyftad
2 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
Häll allt i en gryta och låt koka upp.
Lägg i köttet


Puttra i 30 minuter och vänd köttet. Puttra ytterligare 30 minuter och vänd
Sätt i en köttermometer och låt köttet bli 70 grader

Låt svalna i lagen minst 30 minuter innan köttet tas upp

Sila av såsen och låt reducera ner lite grann.
Häll i två dl grädde och red av med maizena om det behövs


Skiva köttet tunt och servera med såsen och ex kokt potatis och grönsaker



Gillar
Sabrinashastliv, BergAmanda och gillar detta
Kommentarer