Porterstek :)

Det här är världens godaste sås!
Det tar lite tid men det mesta sköter sig själv

Du behöver:
1 kg fransyska
1 flaska porter (500 ml)
1,5 dl soja
1,5 dl koncentrerad vinbärssaft
8 svartpepparkorn
6 krossade enbär
2-3 tsk timjan
1 gul lök klyftad
2 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar

Häll allt i en gryta och låt koka upp.
Lägg i köttet

Puttra i 30 minuter och vänd köttet. Puttra ytterligare 30 minuter och vänd
Sätt i en köttermometer och låt köttet bli 70 grader

Låt svalna i lagen minst 30 minuter innan köttet tas upp

Sila av såsen och låt reducera ner lite grann.
Häll i två dl grädde och red av med maizena om det behövs

Skiva köttet tunt och servera med såsen och ex kokt potatis och grönsaker

Gillar