Plankstek med kyckling!

En vanlig klassisk plankstek fast med baconlindad kycklingfilé istället :)

Detta är till två plankor

Börja med moset:
Skala och koka ca 600 g potatis
Häll av vattnet och mosa potatisen
Häll ner grädde och smör och vispa till moset har en fin konsistens.
Smaka av med salt och vitpeppar
När det svalnat så häll moset i en spritspåse.

Linda bacon runt sparris, klyfta tomater
Putsa kycklingfiléerna och linda bacon runt dem
Salta och peppra
Sätt in kycklingen i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen visar 70 grader

Då kan du börja med din bearnaisesås

Smält ca 200 g smör
Knäck tre ägg och spara äggulorna

Skala och hacka en lök. Jag tog vanlig gul lök eftersom min schalottenlök var slut
Fräs i lite olja och häll på ca 2 dl vatten och 3/4 dl vitvinsvinäger, lite persilja . Låt koka upp tills ca 1/2 återstår och sila av lökhacket
Häll tillbaka i kastrullen men ta av från värmen
Vispa i en äggula i taget, rör hela tiden
När det börjar tjockna så hälls smöret i lite i taget under vispning

Smaka av såsen med dragon och salt

Nu är plankan klar att monteras

Spritsa mos runt om och lägg på kycklingfilén och sparrisen
Lägg tomaterna i urgröpningen
Gratinera tills moset och baconet har fin färg

Häll på såsen och servera genast!

Gillar