Oxfile med vitlöks- och örtsmör samt råstekt vitlökspotatis

Receptet är till fyra personer

Ca 1 kg oxfilé

salt, peppar

Till smöret

200 g smör rumstempererat

pressad vitlök

persillade och torkad persilja

Till potatisen:

1 kg potatis

smör att steka i

salt, peppar, riven vitlök, persilja

Jag valde även även att göra en rödvinsås till recept här

Ta fram köttet och smöret i god tid så båda hinner få rumstemperatur.

Krydda oxfilén med salt och peppar runt om

Stek den i panna i smör för att sen steka klart den i ugnen 150 grader till 55 grader om du vill ha rosa kött.

Låt köttet vila minst 10 minuter i folie innan det skärs upp


Medans köttet är i ugnen så skivar du potatisen tunt.

Jag brukar ha skalet kvar men vill du inte det så skala av det innan

Stek skivorna i rikligt med smör på svag värme ca 40 minuter i två pannor.Detta pga att det blir för mycket potatis i en

Salta och peppra och pressa över vitlök. Vitlöken kan du utesluta om du inte gillar det

Blanda smöret med kryddorna, smaka av hur mycket du vill ha. 2-3 klyftor vitlök brukar bli lagom.

Skiva upp köttet och servera allt tillsammans med de grönsaker du gillar. jag stekte på några färska champinjoner och tomater

Gillar

Kommentarer