Oxfilé med vinägrett
Jag hade en bit oxfilé kvar sedan nyår så den tänkte jag förgylla helgen med.
Jag bryner den först i smör, kryddar köttet med salt och peppar.
Ös med smöret, gärna med vitlök och timjan i.


När köttet har fått fin färg så får det gå klart i ugnen på låg temp, ca 150 grader tills innertemperatur visar 52.
Vill du ha ett mer genomstekt kött så låter du det bli 56.
Låt vila innan det skivas upp i skivor.


Till mitt kött gjorde jag en varm vinägrett.
Börja med att grovhacka en schalottenlök och bryn i lite smör tillsammans med timjan.

Häll på ca 3 msk av vardera kalvfond, oxfond och balsamvinäger. Och ca 2 dl vatten.
Puttra ihop till en tjockare sås och sila av löken.



Ha i en klick tomatpuré och lite smör.
Koka upp och smaka av.


Servera till köttet med sallad och ev någon form av potatis.

Mums!
Såååå gott!