Oxfilé med rödvinssås.

En klassiker som jag älskar såååå mycket! Jag är en riktig nörd när det gäller denna rätt, det är typ den mat jag skulle sälja mina barn för! (Obs skämt för de som inte förstår :) )

En perfekt oxfilé med rätt tillbehör är svår att slå enligt mig. Är bara flankstek jag älskar mer (dessutom ett mycket billigare kött!)

Hur som helst!
Jag använde: (2 pers)
400 g oxfilé
Salt, peppar

Stek filen runt om rikligt med smör och salta och peppra
Sätt in köttbiten i ugnen 125 grader tills innertemperaturen visar 55 grader
Har tydligen missat att ta bild på just detta men ja ni förstår ju :)

Gör under tiden rödvinsåsen
Fräs en finhackad schalottenlök i lite olja

Häll i rött vin, kalvfond, oxfond, timjan och balsamvinäger

Koka ner och sila av till en sås
Smaka av om det behövs mer vin, salt etc

Servera ihop med ex potatisgratäng :)

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg