Ost och vitlöksbröd

25 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

2 tsk salt

ca 9 dl vetemjöl

125 g mozzarellaost

till pensling:

50 g smör

vitlökspasta eller pressade vitlöksklyftor

persilja och oregano

Smula ner jästen i en bunke, rör ut i lite av vattnet.


Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen i 5 minuter

Plasta in och låt jäsa 1 timme.

Dela mozzarellan i 16 bitar

Ta upp degen på mjölad bänk och knåda degen lite grann

Dela degen i 16 lika delar, fyll varje degbit med en mozzarellabit och forma till bullar

Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och jäs ytterligare 30 minuter under bakduk

Gör i ordning smöret genom att smälta det tillsammans med vitlök, sen strö över persilja.

Pensla bullarna med smöret

Grädda i 225 grader i 20 minuter

Låt svalna något innan de ätes och blir det mot förmodan några över går de bra att frysa :)

Gillar