Mustig köttgryta :)

Den här grytan blev ett kylskåpsrens så ta det ni har i grönsaksväg.

Jag använde:
500 g fransyska
Ca 2 msk tomatpuré
Ca 1 dl balsamvinäger
Salt, peppar
1 gul lök
1/2 burk syltlök
1/2 burk champinjoner
1/2 paprika
Oxfond
Timjan
2 klyftor vitlök

Skär köttet i bitar och bryn dem runt om i smör. Salta och peppra.
Skala och skiva löken och stek ned köttet.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i tomatpuré, balsamvinäger, oxfond, timjan och vatten så att det täcker köttet.
Låt puttra tills köttet är mört, ca 1-2 timmar.
Häll på mer vatten allt eftersom det kokar bort.

Häll i svamp och syltlöken. Smaka av om det behövs mer kryddor, vinäger eller fond.
Skiva ner paprikan strax innan servering. Den blir mos annars.

Servera till kokt ris, pressad potatis eller potatisgratäng. Jag valde enbart brysselkålen och det var kanongott!

  • Postad i: Kött

Gillar

Liknande inlägg