Mozzarella gratinerad kycklingfilé med potatishalvor

Börja med att tvätta potatisarna om det behövs och dela dem på mitten
Blir godast om skalet får vara kvar
Krydda med salt, lite peppar och timjan.


Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader

Ta fram kycklingen
Jag använde fryst kycklingfilé och de var rejält stora ca 300 g vardera.

1-2 kycklingfilé per person beroende på storlek
Smör, salt, peppar

Stek filéerna runt om i smör, salta och peppra.
Lägg över i ugnsform. Jag la några tomater i formen tillsammans med timjan.

Sätt i termometer i den tjockaste delen av kycklingen och ställ in under potatisen
Kycklingen är klar vid 72 grader
När kycklingen är runt 68 kan du lägga på mozzarella i skivor
Låt vila några minuter innan servering :)
Potatisen är klar när den fått fin färg och har blivit mjuk.

Gillar

Kommentarer