Min kantarellsoppa med ostflarn :)

Nu finns det massor av kantareller ute i skogarna så jag plockar så ofta jag kan.

Till min soppa behövs:
(2 portioner eller 4 förrätter)

150 g kantareller
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
Kycklingfond
3 dl grädde
Ädelost


Skala och hacka lök och vitlök.
Spara några av de finaste kantarellerna till garnering, hacka de andra grovt.
Bryn i smör.

Häll på vatten och lite kycklingfond, låt puttra ca 15 minuter.

Ta av från plattan och mixa soppan, behöver inte bli helt slät.
Häll i grädde och koka upp.
Smaka av med salt och peppar och fond.

Ostchips gör du snabbt av riven ost (ex parmesan eller västerbottenost).
Lägg ut i små högar och ställ in i 200 grader ca 5-10 minuter.
Stek de fina kantarellerna i smör, häll upp soppan och garnera med svamp och timjankvist.

Gillar

Kommentarer