Medelhavspaj

Paj är alltid gott och uppskattad bjudmat som är lätt att förbereda och bara servera med sallad och ev en bit bröd.

Jag hade chark och brie kvar från en ostbricka så det passade perfekt att lägga det i en paj.

Jag använde:
1 färdig pajdeg
2 dl riven parmesan
50 g soltorkade tomater
100 g brie
100 g salami/ lufttorkad skinka eller hälften av varje
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Smör en pajform och lägg i pajdegen. Jag använde mig av en färdig deg men gör gärna egen om ni vill det.
Nagga lätt med gaffel och förgrädda ca 20 minuter i 200 grader.

Fyll med ost, tomater och salami/skinka.

Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och parmesan.
Häll i pajskalet och grädda i 40 minuter.

När det var 10 minuter kvar la jag på en kvist romanticatomater.
Garnerade med mer soltorkade tomater och skinka.

Serverade med en enkel grönsallad.
Mums 😋

Gillar

Kommentarer