Marinerad kycklingfile
Kyckling är något i äter ofta hos oss, bra mat som är enkelt att variera
Denna gången valde jag att marinera kycklingfilé.
Jag gjorde en marinad på:
ca 1 dl olja
lite soja
cayennepeppar
lite balsamvinäger
vitlökspasta på tub (en ny bekantskap för mig)
Blandade ihop alla ingredienser


Den vita "strängen" är alltså vitlökspasta från Santa Maria

Lägg i kycklingen och låt marinera, gärna över natten


Lägg kycklingen i en ugnsfast form
Stick termometern i den tjockaste biten och stek i ugn till 70 grader

jag valde att göra en sallad till bestående av ruccola, soltorkade tomater, körsbärstomater, salladslök och spetspaprika
Använde oljan som soltorkade tomaterna låg i som dressing

Gjorde ett chipotlesmör genom att vispa ihop rumsvarmt smör med chipotlepasta


När kycklingen var klar skivade jag den och la över salladen

Klickade smöret över kycklingen och så var middagen klar :)

Kommentarer