Marinerad kycklingfile

Kyckling är något i äter ofta hos oss, bra mat som är enkelt att variera

Denna gången valde jag att marinera kycklingfilé.

Jag gjorde en marinad på:

ca 1 dl olja

lite soja

cayennepeppar

lite balsamvinäger

vitlökspasta på tub (en ny bekantskap för mig)

Blandade ihop alla ingredienser

Den vita "strängen" är alltså vitlökspasta från Santa Maria

Lägg i kycklingen och låt marinera, gärna över natten

Lägg kycklingen i en ugnsfast form

Stick termometern i den tjockaste biten och stek i ugn till 70 grader

jag valde att göra en sallad till bestående av ruccola, soltorkade tomater, körsbärstomater, salladslök och spetspaprika

Använde oljan som soltorkade tomaterna låg i som dressing

Gjorde ett chipotlesmör genom att vispa ihop rumsvarmt smör med chipotlepasta

När kycklingen var klar skivade jag den och la över salladen

Klickade smöret över kycklingen och så var middagen klar :)

Gillar