Marinerad fläskytterfile

En middag som blir godare desto längre ytterfilen får marinera :)

Du behöver:

1 fläskytterfile eller fläskfilé

Till marinaden:

Olja ca 1 dl

soja ca 3 msk

Sriracha ca 2 msk

pressad vitlök, svartpeppar och färska örter efter smak

Blanda ihop marinaden

Putsa filen och lägg i marinaden, gärna över natten

Lägg ytterfilen i en ugnsform, stick in termometern i tjockaste delen och stek i 175 grader till 68 grader

Gör under tiden de tillbehör du vill ha. Jag valde sötpotatis pommes recept här

och bearnaisesås recept här

Stekte lite grönkål i olja och toppade med flingsalt

Ta ut filen och låt vila minst 10 min under folie innan du skär upp den i skivor


Servera med strips, kålen och såsen

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229