Mandeltårta :)

En glutenfri mandeltårta med inspiration från den som finns i frysdiskarna blev det här.

Du behöver till bottnarna:
5 äggvitor
2 dl socker
200 g mandel

Till smörkrämen:
5 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
175 g smör

Till garnering:
1 påse mandelspån

Vispa äggvitor och socker tills det blir en maräng, det ska gå att vända bunken upp och ner.

Mixa mandlarna till pulver.

Vänd försiktigt ner mandelkrosset i marängen.

Rita upp cirklar 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Du behöver två cirklar.
Bred ut smeten i cirkeln.

Grädda en åt gången i mitten av ugnen i 175 grader 22 minuter.
Gör smörkrämen under tiden.
Blanda äggulor, socker och grädde.
Koka upp under konstant vispning.

När den tjocknat tillsätter du smöret i klickar och vispar in. Krämen ska bli tjock och glansig.
Låt svalna i kylskåp.

Rosta mandelnspån ca 5 minuter i en torr stekpanna

När bottnarna är klara är det enklast att vända dem upp och ner på ett bakplåtspapper och dra på det som den gräddats på genast.
Låt svalna helt.

Ta fram ett tårtfat och lägg remsor av bakplåtspapper runt om så slipper ni spill på fatet
Lägg en botten på fatet och bred över hälften av smörkrämen.
Sedan botten nummer två.

Täck med smörkräm runt om och strö över rostad mandel.

Sen är det bara att dra bort pappersremsorna och servera tårtan.
Den går utmärkt att frysa :)

  • Postad i: Baka

Gillar

Kommentarer

feliciatingberg
feliciatingberg,
Så gott det ser ut! ☺️
nouw.com/feliciatingberg
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla 🤗
nouw.com/jessicasmat