Lax och skaldjurspaj :)

Paj är något jag tyvärr äter för sällan, det är fantastiskt gott.
Den här gjorde jag av kallrökt lax och havskräftor. Räkor funkar lika bra, jag tog vad jag hade helt enkelt!

Till pajdegen:
100 g smör
2 dl mjöl
Ev lite vatten

Tärna ner smöret i mjölet och nyp ihop till en deg.
Jag hade lite persiljesmör kvar från en tidigare middag så jag tog det och vanligt.

Smörj en pajform och tryck ut degen.
Låt stå kallt 20 minuter.

Till fyllningen:
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
1 dl dill
150 g kallrökt lax
1 dl purjolök

Blanda ägg, grädde, peppar, salt och dill.
Vispa ihop lätt.

Skiva purjolök och stek lätt i smör.
Dela laxen i bitar.
Riv osten.

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet 10 minuter.

Fyll med ost, lax och purjolök. Häll sedan på äggstanningen och grädda i 40 minuter.
Lägg folie över om den blir för mörk mot slutet. Jag missade detta eftersom jag var ute 😄

Förbered garneringen under tiden.

Du behöver:
150 g kallrökt lax
Räkor eller havskräftor
Pepparrot på tub
Stenbitsrom
Dillkvist eller ärtskott
Klyftade tomater
Citronklyftor

Gillar