Lasagne till hela tjocka släkten :)

Perfekt bjudmat då den går att förbereda och kan stå i ugnen tills gästerna kommer.

Jag gjorde på 1,5 kg färs då vi var ganska många


1,5kg färs

2 burkar finkrossade tomater

2 gula lökar

salt, peppar

1 dl grädde

timjan, oregano

lasagneplattor

Börja med att steka färsen, krydda med salt och peppar

Skala och hacka lökarna och låt steka med färsen.

Häll över krossade tomater, timjan och oregano, låt puttra ihop till en sås

jag häller oftast i lite grädde för en krämig sås. Nu fick den puttra ihop sig i två timmar men kortare tid går också bra.

Gör under tiden bechamelsåsen

2 msk smör

2 dl grädde

3 dl mjölk

riven ost

salt, peppar, maizena

Smält smöret, häll i grädde och mjölk, salta och peppra och red av till en den konsistens du önskar

Jag blandar i riven ost för att jag tycker det är gott men det är inte nödvändigt

Lägg lite sås i botten på en ugnsfast form, lägg på lasagneplattor, sen färs och sen sås igen i flera lager

Avsluta med sås


Ugnsgratinera i 50 minuter 225 grader, täck med folie efter ca 25 minuter.

Jag brukar lägga på skivad mozzarella efter ca 40 minuter för extra ostighet :)

Det står ofta 25 minuter på paketen med lasagneplattor men då blir de sällan mjuka och krämiga

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg