Lasagne på kycklingfärs :)
Kycklingfärs i lasagne funkar utmärkt!
Hade även gorgonzola i bechamelsåsen för lite mer smak.
Du behöver till ca 8 portioner:
1 frp lasagneplattor
Till färsenröran:
800 g kycklingfärs
1 gul lök finhackad
Salt, peppar, oregano
1 frp krossade tomater
1/2 dl tomatpure
1/2 burk ajvar relish
Bryn färsen runt om, tillsätt löken och låt den bli glansig.

Krydda färsen och häll i tomater, tomatpuré och ajvar.
Koka ihop till en sås.


Bechamel:
1 msk smör
Ca 1 msk maizena
5 dl mjölk/grädde
Ev gorgonzola
Salt, vitpeppar
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner maizena och späd i omgångar med mjölken. Salta och peppra. Smaka av och låt puttra sig tjock. Vill du ha gorgonzola i så ta av från plattan och vispa ner så den smälter.



Varva lasagneplattor, sås och färs.




Gratinera i 200 grader ca 45 minuter.
Låt lasagnen sätta sig ca 15 minuter innan servering.
Supergott med grönsallad och tomat/löksallad till.


Kommentarer