Lasagne med cheddarsås

Fick nöjet att prova en ny sås från Dolmio i förra månadens Smakbox som lät spännande.
Jag bestämde mig för att prova att ersätta bechamelsås i lasagne med den.

Gjorde en vanlig köttfärssås först såklart.
Till 4-6 portioner:
500 g köttfärs
1 gul lök
1 frp krossade tomater
Salt, peppar, vitlökspulver
Oregano
Tomatpuré

Börja med att bruna färsen, salta och peppra.
Skala och finhacka löken, stek med färsen.
Häll på krossade tomater och vatten.
Koka ihop och smaka av med oregano, vitlökspulver och ev en nypa socker.
Tryck i tomatpuré så du får en tjock fin sås.

Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnsform.
Avsluta med ostsås.

Gratinera i 200 grader ca 40 minuter.
Servera gärna med en tomat och löksallad gjord på 2 finhackade tomater, 1 liten finhackad rödlök, lite olja och vinäger, salt, peppar och persilja.
Mums!

Gillar

Kommentarer