Lasagne

Lasagne är en av mina favoriter.

Den här gången gjorde jag av en färdig ostsås från Kelda.

Till köttfärssåsen använde jag:
500 g nötfärs
1 frp krossade tomater
Salt, peppar, oregano
2 msk rödvinsvinäger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk socker.

Bryn färsen i en gryta, salta och peppra.
Ha i den finhackade löken och pressa i vitlök.
Häll på krossade tomater och vatten.
Smaka av med vinäger, socker och oregano.
Koka ihop såsen, ju längre desto mer smak.
Rör ner tomatpurén.

Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsåsen i en ugnsform.

Gratinera ca 50 minuter i 200 grader.
Låt lasagnen stå ca 15 minuter och servera med sallad och tomat/löksallad.

Gillar

Kommentarer