Lasagne
Den godaste pastarätten jag vet!
Perfekt att göra till många då den kan förberedas i god tid.
Nu gjorde jag till 4-5 portioner:
500 g färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 frp krossade eller passerade tomater
Salt, peppar och oregano
Stek färsen, finhacka löken och stek den också.
Pressa i vitlök och häll på tomaterna.
Smaka av med salt, peppar och oregano.


Gör beachamelsåsen medan köttfärssåsen kokas ihop.
2 msk smör
2 msk maizena
3 dl mjölk
Salt, vitpeppar
Smält smöret och häll i maizena. Vispa i mjölken och sjud till såsen tjocknar.
Smaka av med salt och vitpeppar
Varva plattor, bechamel och köttfärs i en ugnsform.

Gratinera i ugnen ca 40 minuter, 175 grader, plattorna ska bli mjuka.
Täck med folie sista tiden om den blir för mörk.

Jag serverar alltid en enkel tomatsallad till min lasagne med tomater, hackad rödlök, salt, peppar, persilja, olja och vinäger som blandas ihop.


