Lasagne!

Till 8 portioner behöver du:
500 g färs
1 gul lök
1 frp krossade tomater
Ev tomatpure
Salt, peppar och örtkryddor ex oregano

Sås:
Ca 2 msk Smör, maizena ca 1 msk
Mjölk ca 5 dl
Salt, vitpeppar

1 frp lasagneplattor

Bryn färsen i smör eller olja.
Finhacka löken och låt bryna med färsen.
Salta och peppra
Häll över krossade tomater och ev vatten
Koka ihop till en sås.
Smaka av med örtkryddor och ev tomatpuré.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner maizena.
Späd med mjölken och vispa ihop till en sås
Smaka av med salt och vitpeppar.

Varva sås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsform.

Ställ in i ugnen 200 grader tills plattorna är mjuka ca 40 minuter.
Lägg på mozzarella på slutet om du vill.

Låt lasagnen stå 10-15 minuter så den ”sätter” sig.
Servera med ex tomatsallad.

Gillar

Kommentarer