Lasagne :)
En god krämig lasagne är aldrig fel. Den här räckte till oss i två dagar dessutom :)
500 g nötfärs
250 g fläskfärs
2 finhackade gula lökar
1 frp krossade tomater
Salt, peppar, basilika, oregano
Tomatpuré
Socker
Stek på färsen i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt sedan löken och låt brynas med.
Häll i tomaterna och späd ev med vatten.


Smaka av med oregano och basilika, ev mer salt och peppar.
Tryck i lite tomatpuré och lite socker, puttra ihop till en lite tjockare sås.

Gör bechamelsås:
2 msk smör
Ca 2 msk maizena
Ca 5 dl mjölk
Salt, vitpeppar
Riven ost ca 2 dl
Smält smöret och rör i maizena.
Vispa ner mjölken och smaka av med salt och peppar.
Låt osten smälta ner.

Varva bechamelsås, köttfärssås och plattor i en ugnsform.



Ställ in i mitten av ugnen 175 grader ca 50 minuter.
Skiva över mozzarella om du vill mot slutet och låt den smälta.


Servera med sallad och grönsaker eller en tomatsallad.

Kommentarer