Lammstek med rödvinssås :)

På annandag påsk åt vi lammstek med rödvinssås och till det sparris och potatisgratäng. Det blev väldigt gott!
Börja med steken, krydda med timjan, salt, vitlök, peppar och rosmarin.
Bryn den runt om i smör.

Lägg på galler med en form under så du kan ösa med skyn några gånger under tiden steken är i ugnen.
150 grader tills innertemperaturen visar 62.

Börja med såsen.
Bryn en skivad schalottenlök med timjan.
Häll över 3 dl rödvin och låt reducera till hälften.

Sila av såsen och sätt tillbaka på plattan. Häll i 3 dl vatten, 3 msk kalvfond, 2 msk vinäger, lite salt och peppar.
Låt reducera tills ca hälften återstår.

Låt ca 1 msk smör smälta ner i såsen innan servering.
Skiva lammet och servera med såsen och gratängen.

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,
Lamm är inget jag brukar äta men det här ser så gott ut att jag kommer prova 😊
nouw.com/itismadeby
Jessicasmat
Jessicasmat,
Ja det tycker jag absolut! Sååå gott!
nouw.com/jessicasmat