Lammstek med pommes duchesse och timjansås

Lammstek ca 1 kg

Till marinaden:

Ca 1 dl olja

3 vitlöksklyftor grovt hackade

1/2 pressad citron

Timjan, persilja

Blanda ihop marinaden

Putsa lammsteken om det behövs och gnid in med marinad

Låt gärna ligga i några timmar

Sätt ugnen på 150 grader

Ta upp köttet och krydda med salt och peppar

Lägg i en ugnsform, ha gärna några kvistar timjan under köttet

Sätt in en kött termometer i mitten av lammet och stek till ca 60 grader

Ta ut och låt vila ca 20 minuter innan du skär upp i fina skivor


Häll av spadet och spara!

Koka ca 1 kg mjölig potatis klar

Pressa den lätt och tillsätt salt, vitpeppar, 2 msk smör, 2 äggulor och 1 dl grädde och vispa ihop

Spritsa ut till rosor och gratinera i ugn 225 grader tills de fått fin färg ca 15 minuter

Det är enklare om moset fått svalna något

Gör såsen genom att sila av spadet du sparade från lammet och häll det i en kastrull.

Häll i ca 2 dl grädde och 1 dl crème fraiche och låt koka ihop till en sås

Smaka av med salt och peppar samt lite vinbärsgelé

Eventuellt lite soja om du tycker såsen är för ljus.

Ha lite finhackad färsk timjan i såsen

Servera med valfria grönsaker

Gillar

Kommentarer

viktorhognas,
Vilken lyxrätt! 😊
www.nouw.com/viktorhognas
Jessicasmat
Jessicasmat,
Det var toppen! Prova gärna!
nouw.com/jessicasmat