Kycklingschnitzel med ratatouille och timjanrostad potatis

Jag gör ofta schnitzel av kyckling, tycker det blir mört och gott.
Dela kycklingfiléerna och banka ut dem lätt så de blir tunna.

Krydda med salt och peppar innan du gör iordning tre skålar med mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i.
Doppa kycklingen i först mjöl, sedan ägg och till slut ströbröd.

Stek dem i smör på medelvärme så paneringen blir frasig.

Gör potatisen i ugnen under tiden.
Klyfta potatis och blanda med olja, salt, timjan och peppar.
Efter ca 40-50 i ugnen 225 grader är potatisen krispig och god.

Ratatouille är jättegott till schnitzel, ta de grönsaker du vill ex champinjoner, paprika, lök, zucchini, vitlök, aubergine etc.
Bryn och häll på krossade tomater, salt, peppar och gärna örtkrydda.

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg