Kycklingschnitzel med ratatouille

Det blir väldigt gott att göra schnitzel av kyckling, mört och gott!
Till 6 portioner:
700 g kycklinginnerfilé
Salt, peppar
Smör att steka i
Ca 1 dl mjöl
3 ägg
Ca 2-3 dl ströbröd eller panko

Banka ut kycklingen lite, salta och peppra.

Gör iordning tre skålar med vardera mjöl, ströbröd och uppvispat ägg. Jag använder otroligt goda och vackra ägg som jag får av min dotter som har egna höns.

Doppa kycklingen i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
Stek gyllene i smör på medelvärme.

Jag gjorde timjanrostad potatis till, halverade potatisar med lite olja, salt, peppar och timjan på.

Även en ratatouille av:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk champinjoner
1/2 zucchini
1 burk krossade tomater
Salt, peppar, oregano
Börja med att skala och finhacka löken, stek glansig i olja.
Häll i champinjoner och stek med.
Skiva och dela zucchini och paprika.

Häll på krossade tomater, koka ihop och smaka av med salt och peppar ev lite socker alt tomatpuré.

Servera allt tillsammans.

Gillar