Kycklingköttbullar med grönkål i & citronsås

De här biffarna är en favorit, gör som köttbullar ibland också.

Till 6 portioner:
500 g grönkål
Salt, olivolja

Till biffarna:
800 g kycklingfärs
2 msk maizena
Salt, peppar, Lökpulver

Till såsen:
3 dl grädde
1/2 citron
Salt, peppar, persilja, dragon.

Börja med att ta bort stjälkarna på grönkålen och lägg bladen på en oljad plåt.
Strö över salt och ringla över lite olja.

Ställ in i ugnen ca 10 minuter på 225 grader. Låt svalna innan du smular sönder dem.

Blanda färs, maizena, grönkålssmul, salt, peppar och lökpulver.

Forma till biffar med fuktiga händer. Ca 12-14 stycken.
Stek dem några minuter på varje sida i smör.

Ställ in biffarna i ugnen på 150 grader och börja med såsen.
Häll grädde och vispa ur stekpannan. Pressa i citron och smaka av med salt, peppar, persilja och dragon.

Servera biffarna med såsen och sallad. Jag smörstekte kantareller till.

Gillar

Kommentarer