Kycklinggratäng

Ikväll blev det en släng ihop gratäng igen.

Kyckling är en favorit och lätt att variera i det oändliga

Här är mitt recept:

600 g kycklingfilé

salt, peppar, smör

1 liten burk soltorkade tomater

ca 1 dl crème fraiche

ca 3 dl vispgrädde

persilja

1 boll mozzarellaost

Börja med att steka kycklingfilén runt om i smör, salta och peppra den.

Den ska bara få fin färg.

Vispa ur pannan med lite vatten så smakerna kommer med till såsen.

Häll i grädde och 1 crème fraiche och låt puttra ihop till en sås

Smaka av med salt och peppar.

Finhacka eller kör tomaterna i mixer. Blanda ner i såsen.

Häll såsen över kycklingen och gratinera i 225 grader ca 25 minuter.


Ta sen ut gratängen och lägg på skivad mozzarella (eller riven)

Gratinera ytterligare 10-15 minuter så osten får fin färg

Strö över lite persilja eller basilika.

Jag valde att servera gratängen till potatisgratäng men ris eller potatisklyftor passar lika bra.

Blev en enkel tomatsallad till också

Gillar