Kycklinggratäng
Ikväll blev det en släng ihop gratäng igen.
Kyckling är en favorit och lätt att variera i det oändliga
Här är mitt recept:
600 g kycklingfilé
salt, peppar, smör
1 liten burk soltorkade tomater
ca 1 dl crème fraiche
ca 3 dl vispgrädde
persilja
1 boll mozzarellaost
Börja med att steka kycklingfilén runt om i smör, salta och peppra den.
Den ska bara få fin färg.

Vispa ur pannan med lite vatten så smakerna kommer med till såsen.
Häll i grädde och 1 crème fraiche och låt puttra ihop till en sås
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka eller kör tomaterna i mixer. Blanda ner i såsen.
Häll såsen över kycklingen och gratinera i 225 grader ca 25 minuter.


Ta sen ut gratängen och lägg på skivad mozzarella (eller riven)
Gratinera ytterligare 10-15 minuter så osten får fin färg


Strö över lite persilja eller basilika.
Jag valde att servera gratängen till potatisgratäng men ris eller potatisklyftor passar lika bra.
Blev en enkel tomatsallad till också

Kommentarer