Kycklingen parmesan

Smakrik kyckling i en mustig god tomatsås!

Till 4 portioner:
2 stora kycklingfiléer
Parmesan riven
Ägg
Panko

Tomatsås:
Krossade tomater 400 g
Lök finhackad
Vitlök riven
Örter ex timjan oregano persilja basilika

Börja med tomatsåsen, fräs löken i olja och lägg i vitlöken men låt inte den ta färg.
Häll i tomaterna och låt puttra på låg värme till en tjock god tomatsås.

Som tillbehör gjorde jag ugnsrostade potatisklyftor och palsternacka i ugn

Skiva kycklingen på bredden och banka ut filéerna
Krydda med salt och peppar
Gör iordning en skål med några uppvispade ägg och en med panko blandat med parmesan

Doppa filéerna i ägg och sen i panko blandningen
Stek filéerna i smör tills paneringen fått fin yta.


Lägg tomatsås i en ugnsform och sedan kycklingen över
Häll över mer tomatsås och toppa med riven parmesan
Gratinera tills osten fått fin färg

Servera ihop :)

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg