Kycklingbullar med currysås

Av kycklingfärs för jag oftast ”köttbullar”, tycker det blir otroligt gott!
Snåla inte med kryddningen, färsen är väldigt mild.
Maizena hjälper till att hålla ihop färsen.

Till 4 portioner:
500 g kycklingfärs
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk maizena
1/2 dl riven parmesan
1 msk dragon

Blanda allt i en bunke.
Värm en stekpanna och klicka i smör.
Enklast är att rulla bullarna och lägga i stekpannan direkt. Lite fuktiga händer hjälper till.


Stek runt om och låt gå klart i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

Börja med såsen
Smör
2-3 msk curry
2-3 msk kycklingfond
3 dl grädde
Salt

Smält en klick smör i kastrullen, häll i curryn. Börja med den mindre mängden.
Bryn lite grann och häll sedan i grädden och fonden.
Koka ihop till en sås, smaka av med salt, curry och ev mer fond.

Servera kycklingbullarna med såsen, grönsaker och sallad. Pasta eller ris passar också bra till.

Gillar

Kommentarer