Kyckling med salami och mozzarella
Praktisk och god ugnsrätt om man vill förbereda, bara att ställa in i ugnen när det är dags om man får gäster
ca 800 g kycklingfilé (gärna lårfilé)
2 mozzarella bollar
ca 15 skivor pepparsalami
pesto i valfri smak
babyplommontomater eller körsbärstomater
salt, peppar
Skär kycklingen i bitar om du använder bröstfilé, krydda med salt och peppar
Stek så de får fin färg runt om och lägg sen kycklingen i en ugnsform



Stek i ugnen 225 grader ca 15 minuter
Ta ut formen, stick ner salamiskivor, mozzarella bitar, tomater och klicka ut lite pesto
Gratinera i ytterligare ca 15 minuter




Servera med ugnsrostade rotsaker, jag valde morot, potatis kålrot idag.
Även sötpotatis, palsternacka, lök mm är gott att ha i
Olja salt och peppar på och in i ugnen 225 grader ca 30 minuter


