Köttgryta!

En god gryta är gott när kvällarna blir kyligare och allt mer tid spenderas inomhus.

Jag använde
1 kg högrev
2 gula lökar
500 g morötter
3-5 dl grädde
Kalvfond
Salt, peppar

Börja med att skära köttet i bitar och putsa om det behövs.
Stek det lätt i omgångar, inte för många åt gången, då kokas det.
Salta och peppra.
Stek den skivade löken lätt
Lägg tillbaka köttet i grytan med löken häll på vatten så det täcker.
Låt koka upp och sänk värmen
Koka köttet mört 1,5-2 timmar
Häll på mer vatten allt eftersom.

Skala och dela morötterna och låt koka med
Häll i grädde och fond och koka ihop till en sås

Smaka av om det behövs mer kryddor eller fond
Jag valde kokt potatis och broccoli som tillbehör men ris funkar lika bra
Svamp hade vart jättegott i men har svamprädda barn :)

  • Postad i: Kött

Gillar