Köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås :)
Du behöver:
ca 1 kg potatis
Börja med att skala och koka potatisen
1 kg blandfärs
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 msk kalvfond, 1 msk lökpulver
1 ägg
salt, peppar
Låt ströbröd och mjölk svälla ca 10 minuter
Salta och peppra, blanda fond och lökpulver.
Blanda i färs och ett ägg och rör samman.
Forma färsen till en limpa
Stek i ugn 200 grader ca 40 minuter



Skala och koka potatis
Börja med gräddsåsen:
Smält ca 50 g smör, blanda i lite vetemjöl till en smet och låt det puttra ihop.
Häll i två dl grädde och buljongen som blir från köttfärslimpan
Smaka av med salt och peppar
Ha ev i lite soja för mörkare färg



Skiva upp köttfärslimpan i cm tjocka skivor
Servera ihop med ex inlagd gurka och rårörda lingon




Gillar
JuliaSkolli och emmasaraa gillar detta