Köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås :)

Du behöver:

ca 1 kg potatis

Börja med att skala och koka potatisen

1 kg blandfärs

2 dl mjölk

1 dl ströbröd

1 msk kalvfond, 1 msk lökpulver

1 ägg

salt, peppar

Låt ströbröd och mjölk svälla ca 10 minuter

Salta och peppra, blanda fond och lökpulver.

Blanda i färs och ett ägg och rör samman.

Forma färsen till en limpa

Stek i ugn 200 grader ca 40 minuter



Skala och koka potatis

Börja med gräddsåsen:

Smält ca 50 g smör, blanda i lite vetemjöl till en smet och låt det puttra ihop.

Häll i två dl grädde och buljongen som blir från köttfärslimpan

Smaka av med salt och peppar

Ha ev i lite soja för mörkare färg



Skiva upp köttfärslimpan i cm tjocka skivor

Servera ihop med ex inlagd gurka och rårörda lingon

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg