Kotletter med gräddsås

Köpte hel kotlett i bit för ett tag sedan. Vanligtvis köper jag med ben men nu blev det utan.
Jag låter kotletterna puttra i buljong i ca 1-1 1/2 timme efter stekning så blir de supermöra.

Till 4 portioner:
500 g kotlett
Salt, peppar, smör att steka i
1 buljongtärning
Ca 2 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk kalvfond

Skiva upp köttet i cm tjocka skivor, salta och peppra.
Bryn i omgångar i smör på båda sidorna.


Lägg tillbaka köttet och täck med vatten och lägg i en buljongtärning.
Låt puttra i ca 1 1/2 timme på svag värme.

Ta upp köttet ur buljongen och lägg åt sidan under folie.
Häll grädde, fond och crème fraîche i pannan och koka ihop såsen.

Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med kokt potatis och grönsaker, gelé om ni gillar det.

Gillar

Kommentarer