Kladdkaka glutenfri :)

Den här blev härligt kladdig och smakade precis som ”vanligt” trots att den inte innehåller mjöl!

100 g smör
2 ägg
2 socker
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Ev choklad, nötter, strössel osv till dekoration.

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker.

Blanda de torra ingredienserna och häll i äggsmeten tillsammans med smöret.
Vänd försiktigt ihop det.

Smörj en springform och häll i smeten.

Ställ in i ugnen 175 i ca 15 minuter.
Låt svalna och dekorera sedan och servera med vispad grädde.

  • Postad i: Baka

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Åh denna måste jag testa, testade göra en glutenfri-kladdkaka för någon vecka sen men tyckte inte alls den blev bra. Denna ser ju supergod ut!
nouw.com/nellielillskog
Jessicasmat
Jessicasmat,
Ja jag tyckte smakade som en "vanlig" och lagomt kladdig blev den. Hoppas du gillar den 😊
nouw.com/jessicasmat