Kebab med vitlökssås :)

Gjorde egen kebab av nötfärs som blev riktigt bra. Jag gjorde på 500 g men enkelt att dubbla om man vill det.

500 g nötfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 äggula
1/2 msk salt
1 msk lökpulver
1/2 msk oregano
1/2 msk spiskummin

Blanda alla ingredienser väl.

Forma färsen till en rulle och linda in i folie.

Lägg skarven nedåt och stick några hål i folien så vätskan kan rinna ut.
Lägg rullen på galler med en form under som samlar upp vätskan.
Ställ in i ugnen på 100 grader i 3 timmar.
Låt köttet svalna och lägg sedan in i kylen.

Skiva köttet med kniv eller osthyvel till strimlor.
Stek eller värm i ugnen ett kort tag.

Enkel vitlökssås:
2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar, salladskrydda, chilisås, vitvinsvinäger
Blanda ihop och låt stå kylt någon timme.

Servera i pitabröd eller med pommes.
Jag valde de lite tjockare, tycker de funkar i vanlig ugn. Men inte 25 minuter som det står, räkna med minst 45!
Sen sallad, jalapeños, lök, tomat och såklart dressing till!

Gillar