Kebab med toum

Den här vitlökskrämen är såååå god att jag skulle kunna äta den varje dag!
Den är perfekt nu när jag äter lchf en sväng igen. Har varit liiite väl mycket av det goda ett tag.

Till toum:
1/2 pressad citron
1 tsk salt
1 äggvita
3 vitlöksklyftor
2,5 dl rapsolja

Blanda pressad citron, salt och äggvita i en mixer (eller använd elvisp om du inte har någon)
Riv eller pressa i vitlöken.

Vispa tills det blir ett vitt skum, viktigt! Det tar någon minut eller två.
Häll i oljan försiktigt så krämen hinner gå ihop sig.
Supergod till kebab, kyckling, till sallader osv.

Ställ kallt till servering.
Jag valde gurka, sallad, tomat, rödlök och Feferoni till min kebab. Men här tar man vad man vill, pommes eller, pitabröd, varför inte libabröd?!
Jag värmde på en burk tacosås och hade i lite oregano och lökpulver.

Stek på kebaben, den här gången gjorde jag inte egen utan körde med Schysst käks goda kebab, rekommenderar den verkligen.

Sen är det bara att kladda ihop allt på tallriken och börja mumsa!

Gillar

Kommentarer