Kalvstek med rödvinssky

Jag hade en kalvstek i frysen som jag blev sugen på.

Tinade upp den och la den i en marinad över natten:
1 dl olja
1/2 soja
1 tsk av varje timjan, persilja, rosmarin

Ugn 150 grader
Dagen efter la jag steken på ett ugnssäkert fat, in med en termometer i tjockaste delen.
Vid 65 grader var den perfekt!
Låt steken vila, jag skar upp min efter tre timmar eftersom jag inte ville äta den varm.
Strö gärna över lite kapris.

Jag gjorde en rödvinssky till av:
1 schalottenlök
1 msk oxfond
1 msk kalvfond
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk balsamvinäger

Skala och grovhacka löken. Bryn i smör med timjan.
Häll på fond, vatten, vinäger, vin och puttra ihop tills ca hälften återstår.
Sila bort löken

Smaka av och ha ev i mer fond eller vinäger.
Jag hade köpt en rotfruktsgratäng från Ica som jag hade till men den var vedervärdig!
Har köpt flera gånger från Peka och den är väldigt bra men den här köper jag då aldrig mer.

Skeda lite sky över köttet och servera med grönsaker.
Vi fick mycket kött över och vad man enkelt kan göra med det kommer i nästa inlägg :)

Gillar

Kommentarer