Kalvstek

En härlig söndagsstek är aldrig fel, denna gjorde jag på kalv

Jag använde:
Kalvstek ca 1 kg
Citron
Timjan, salt, peppar, kalvfond
1 gul lök, 2-3 morötter

Salta och peppra steken
Bryn köttet runt om i en gryta som tål ugn
Häll i vatten, lite fond och pressa i en citron
Löken skalade och grovhackade jag, morötterna tvättades av och skars i grova bitar

Låt koka ihop och lägg i timjan.
Ställ in i ugnen 150 grader med termometer i
Steken är klar vid 65-70 grader, det tar ca 90 minuter.

Ta ut och låt den vila i folie
Sila av skyn och häll tillbaks i grytan
Häll i grädde, red av om det behövs och smaka av med lite gelé.

Jag serverade hasselbackspotatis till
Tvätta 2-4 potatisar per person och skär snitt i
Jag använder en träslev för att inte skära igenom

Lägg i ugnsform, salta och peppra. Hyvla smör över och sätt in i ugnen ca 25 minuter i 225 grader.
Ta ut och ös med smöret några gånger.
Strö lite ströbröd över (kan uteslutas) och ställ in ca 5 minuter till

Skiva upp steken i tunna skivor och servera med grönsaker.

Gillar

Kommentarer